50 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ

50 τροποι να προστατευτεισ απο τον κορονοιο

Στο πλαίσιο της εξάπλωσης του ιού COVID-19 (Κορωναίος) σε επίπεδο πανδημίας αξίζει να θυμηθούμε τα απλά βασικά πράγματα που ίσως έχουμε μάθει από μικροί. Σίγουρα αυτή την εποχή είναι μια καλή ώρα να τα θυμηθούμε για την προσωπική μας υγειά όπως και για τους ανθρώπους δίπλα μας. Ο ιός από τη Κίνα έχει έρθει και στην χώρα μας αλλά ήρθε η ώρα να αφήσουμε τον πανικό και να αρχίσουμε να προσέχουμε τους εαυτούς μας με ορθό τρόπο. Μην ξεχνάμε ότι η επιδημία έχει παροδικό χαρακτήρα, άλλα η υγεία μας είναι μονάκριβη.
Όπως ο κορωνοϊός άρχισε από ένα άτομο όταν έφαγε μια ωμή νυχτερίδα και έγινε νούμερο ένα θέμα σε όλο το κόσμο, έτσι και εσείς, προσωπικά εσείς, μπορείτε να κάνετε τα μικρά βήματα για το κοινό καλό. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες ιδέες για να αυξήσετε την ποιότητα ζωής σας. Μπορεί να είναι λίγο αναγκαστικό λόγο κορωνοϊού άλλα εφόσον γίνει συνήθεια μπορεί να αναβαθμίσει την ζωή σας σημαντικά.

1. Ανακαλύψτε τις διαθέσιμες online υπηρεσίες στο δημόσιο, εμπόριο, υπηρεσίες και τράπεζες. Μπορεί να σου κάνει εντύπωση πόσα πολλά μπορείς να κάνεις με ένα υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεσαι σε χώρους αυξημένου ρίσκου. Ένα τεράστιο + ότι θα εξοικονομήσεις το χρόνο σου και θα αποφύγεις τις ουρές.

2. Χρησιμοποίησε την κάρτα σου περισσότερο! Τα μετρητά έχουν αλλάξει πολλά χέρια πριν να φτάσουν σε σένα και πολύ πιθανόν δεν έχουν μπει σε πλυντήριο και ποτέ :D. Απέφυγε το μετρητό στο μέγιστο που μπορείς για να μην δώσεις ελπίδα σε καμία ίωση. Όταν χρησιμοποιήσεις την κάρτα , σου, προσπάθησε να την χειρίζεσαι μόνος/ μονή σου. Ακόμα και η κάρτα σου χρειάζεται ένα απλό καθαρισμό με πανάκι.

3. Καθάρισε το κινητό σου/ τάμπλετ/ ακουστικά/ άλλη φορητή συσκευή! Εδώ και τώρα και κάντε το κάθε μέρα με ένα ειδικό καθαριστικό για τις συσκευές. Μην ξεχνάτε ότι το χρησιμοποιείτε στο δρόμο, ωστόσο όταν έρχεστε σπίτι και πλένετε τα χέρια, πιάνετε το κινητό σας και πάλι. Φροντίστε το ψηφιακό σας σύντροφό μιας και περνάτε τόση ώρα μαζί για να είναι 100% ασφαλής για εσάς.

4. Σκεφτείτε τι ακουμπάτε κάθε μέρα. Καθαρίστε όλα τα χερούλια του σπιτιού, του αμαξιού, του γραφείου και του ασανσέρ στον όροφό σας. Αυτοί που σας λένε clean freak σήμερα, αύριο θα ακολουθήσουν το καλό σας παράδειγμα. Καθαρό περιβάλλον= καθαρό μυαλό!

5. Σε χώρους εργασίας ίσως είναι μια καλή ιδέα, να επιστρέψετε σε κάποια είδη μίας χρήσης για να είστε σίγουρος/η ότι ο καθημερινός σας καφές είναι 100% απόλαυση και 0% βακτήρια.

6. Αν είστε σπίτι όλη μέρα δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε φρέσκο αέρα. Αερίστε τους χώρους σας για την ανακύκλωση αέρος και για υγιεινό κλίμα στο σπίτι σας. Μπορείτε να ανταλλάξετε την αραξιά στην πυκνή καφετέρια στο άραγμα στο μπαλκόνι σας οικογενειακώς. Μοναδικές στιγμές ένωσης!

7. Διαβάσαμε τα Ιερά βιβλία της κάθε θρησκείας και ανακαλύψαμε ότι ο κάθε Θεός δείχνει πολύ αγάπη και κατανόηση σε κάθε άνθρωπο, πιστό ή μη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε την επίσκεψη της εκκλησίας ή την συμμετοχή στην κοινωνία όσο υπάρχει η έκτακτη κατάσταση για καλό δικό σας ή του ανθρώπου δίπλα σας.

8. Αγαπήστε ξανά την χλωρίνη! Χρησιμοποιείστε το για ένα βαθύ καθαρισμό χωρίς αμφιβολίες! Στην κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύδι για υγιεινό organic καθαρισμό επιφανειών που σκοτώνει τα μικρόβια χωρίς χημικά και με φυσικό τρόπο!

9. Αγαπητοί αλκοολικοί, στο πλαίσιο ελλείψεις αντισηπτικού υγρού στην αγορά, βοηθήστε τους αγαπημένους σας και δώστε τα διάφανα ποτά σας να κάνουν μια πιο χρήσιμη δουλειά. Ναι, ναι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τσίπουρο για απολύμανση χεριών, εξάλλου η εξωτερική απολύμανση είναι πιο σημαντική αυτές τις μέρες. Τα διάφανα ποτά διαθέτουν υψηλό βαθμό καθαρού οινοπνεύματος χωρίς συντηρητικά και χημικά.

10. Με την εξάπλωση της ίωσης να θυμάστε ότι προσέχοντας την υγεία σας φροντίζεται αυτόματα και κάποιον άλλον, Στο τέλος η κοινωνία είναι μια αλυσίδα αλληλεπίδρασης. Το νοσοκομειακό προσωπικό δουλεύει πολύ σκληρά να εξυπηρετήσει τους παθόντες από το COVID-19, όπως και τους άλλους ασθενείς. Προσέχοντας την δικιά σου υγεία, δίνεις το περιθώριο σε μια γιαγιά/ έναν παππού να πάρει μια καλύτερη και άμεση ιατρική περίθαλψη.

11. Σκοτώστε το κάθε ιό με την αγάπη… στο τσάι! Αν δεν σας αρέσει το τσάι, μπορεί να μην βρήκατε ακομα το δικό σας, αλλά 1-2 ζεστά τσάγια την ήμερα τον κορονοιό τον κάνουν πέρα! Προτιμήστε τα ελληνικά βότανα (πχ. τσάι του βουνού) για να πάρετε το μέγιστο όφελος. Σας εξασφαλίζουμε, ότι ένα καλό ζεστό ρόφημα της ημέρα θα βοηθήσουν να αποχωρήσουν τα πρώτα συμπτώματα της κρυολογήματος.

12. Δεν χρειάζεται να φοράτε την μάσκα προστασίας προσώπου συνέχεια, αλλά όταν τυχαίνει να πάτε κάπου που έχει πολύ κόσμο, την σημερινή εποχή είναι απαραίτητο! Φοράτε την μάσκα σωστά, εφαρμόστε την στο πρόσωπο σας για την ελαχιστοποίηση ανοιγμάτων. Μην ξεχνάτε να αλλάξετε την μάσκα μόλις βραχεί για την συνεχή άμεση προστασία. Αν νιώθετε “κάπως”, πρέπει να φοράτε την μάσκα συνέχεια για να μην κολλήσετε τους γύρω σας.
UPD: Καθώς παρατηρείται ότι οι 80% δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και απομόνωσης. Για την δικιά σας υγεία, συνιστάται να φοράτε μάσκα κάθε φορά που έχετε ένα ΣΟΒΑΡΟ λόγο να βγείτε από το σπίτι. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα σε κοινούς χώρους της πολυκατοικίας σας υπάρχει κλειστός χώρος που περνάνε αρκετοί άνθρωποι της ημέρα. Εφαρμόστε την “αμυντική φροντίδα” (να υποθέσετε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ο φορέας κορονοιού). Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε την συμπεριφορά, αλλά να δώσετε ακόμα πιο μεγάλη σημασία στην προσωπική φροντίδα). Εσύ, ναι, εσύ που το διαβάζεις, πάρε τα χέρια από το πρόσωπό σου!

13. Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε πως πλένετε τα χέρια. Μήπως δεν τα πλένετε καλά? Δείτε κάποιο τρομακτικό βίντεο στο Youtube πόσα μικρόβια φαίνονται κάτω από μια UV λάμπα στα χέρια που φαίνονται καθαρά. Μπορείτε να κάνετε διαγωνισμό μέσα στο σπίτι ποίος θα πλένει τα χέρια πιο αργά και βασανιστικά. Τα παιδιά μπορεί να κερδίζουν πάντα κατά κάποιο τρόπο, αλλά εσείς θα είστε σίγουροι ότι τα χέρια που έχετε στο σπίτι είναι καθαρά.

14. Όσο είστε στο σπίτι, είναι μια τέλεια αρχή για την καινούργια καριέρα σας ως Youtube star! Δείξε τα ταλέντα σας στον κόσμο, τόσοι άνθρωποι κάθονται στο σπίτι, θα έχετε άμεσα ένα δικό σας κοινό που θα έχει… το κοινό αέρα μαζί σας χωρίς το φόβο ίωσης!

15. Μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας πρώτου πλένετε τα χέρια σας καλά! Θα αποφύγετε τα σπυριά, μολύνσεις και πιθανόν και κορονοιό. Το κεφάλι σας είναι εξίσου σημαντικό όπως ένα αρχαία άγαλμα στο μουσείο και το άγαλμα έχει σήμανση “ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΆΤΕ”/ DON’T TOUCH

16. Προσέξτε επιτελούς την διατροφή σας! Τα φαγητά σας πρέπει να έχουν αρκετή θερμική επεξεργασία και ακόμα και οι μπανάνες πρέπει να πλένονται με άφθονο νερό. Τα καλά μαγειρικά σκευή, όπως αυτά από την Εξοπλιστική Ελλάδος 😀 θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Εξάλλου αν έχετε τις ξαφνικές διακοπές είναι η ώρα για να έρθετε πιο κοντά οικογενειακώς για να μαζευτείτε στο οικογενειακό τραπέζι με τα σπιτικά φαγητά.

17. Για την μεγίστη αποτελεσματικότητα προσωπικής υγιεινής μπορείτε να βάλετε λίγες σταγόνες tea tree oil στο κρεμοσάπουνο, σαμπουάν και άλλα προϊόντα για την προσωπική φροντίδα. Tea tree oil έχει τις αντιμικροβιακές ιδιότητες και εξουδετερώνει τα βακτήρια με φυσικό αποτελεσματικό τρόπο. Δοκιμάστε το πριν την πρώτη χρήση για την πιθανότητα αλλεργίας. Προτιμήστε το υγρό κρεμοσάπουνο, παρά το κλασσικό σαπούνι για την αποφυγή εξάπλωσης βακτηριών.

18. Αν είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε ένα δημόσιο χώρο, προτιμήστε τις πιο άβολες ώρες και μέρες. Έτσι, θα αποφύγετε την μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων και θα μειώσετε δραματικά το χρόνο αναμονής και εξυπηρέτησης.

19. Αν είστε forever alone, δεν είναι η καλή ώρα να βρείτε τον σύντροφο στο Tinder. Στο κάτω κάτω, πάλι μπορεί να είστε μόνος/η αλλά θα έχετε και μια ίωση για να μην βαριέστε. Αφιερώστε το χρόνο στο σπίτι κάνοντας τις μάσκες ομορφιάς/ μαθαίνοντας τα νέα pick up lines. Μόλις θα περάσει η πανδημία, θα είστε έτοιμοι να συναντήσετε το ταίρι σας στα καλύτερα σας.

20. Μην δίνετε σημασία τι θα πουν οι άλλοι. Αν νιώθετε καλύτερα φορώντας 50 μάσκες και προστατευτική στολή hazmat, βάλτε το πάνω σας και φορέστε τα περήφανα, επειδή γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Αν αυτό σας δίνει σιγουριά και θα σας απελευθερώσει από τις πιθανές 2 μέρες πυρετού, why not?

21. Προτιμήστε τις χαρτοπετσέτες, ρολό κουζίνας για να σκουπίζετε τα χέρια σας αντί να χρησιμοποιήσετε την υφασμάτινη πετσέτα πολλών χρήσεων. Αυτή η συμβουλή είναι ειδικά επίκαιρη για μια κοινή πετσέτα χεριών. Αντικαταστήστε τα πανιά καθαρισμού με τα χαρτικά, ώστε να μην διαδίδετε τυχόν βακτήρια στις επιφάνειες.

22. Μην βλέπετε τα νέα τόσο πολύ. Η τηλεόραση και τα ΜΜΕ επιδιώκουν την έντονη εντύπωση πανικού ενώ στην πράξη η προσωπική φροντίδα για τον εαυτό σας μπορεί να κάνει θαύματα. Σκεφτείτε ότι επιζήσατε την Ελλάδα της κρίσης, έχετε superpower πλέον, τι κορονοιός μου λες?

23. Αν έχετε την τύχη να συναντήσετε τον Batman, να προσέχετε και βρείτε το λόγο να φύγετε γρήγορα, επειδή είναι μισός νυχτερίδα και πιθανόν να είναι ο φορέας.

24. Μην πετάτε τα σκουπίδια πουθενά εκτός από τους κάδους απορριμάτων. Σε κάθε ταινία καταστροφής μπορείτε να δείτε δρόμους γεμάτους σκουπίδια. Και (τι έκπληξη!) δεν χρειάζεται να προκύψει καν μια καταστροφή γιαυτό. Ωστόσο σκεφτείτε ότι οι υπηρεσίες δήμου δουλεύουν στο μέγιστο με ελάχιστο προσωπικό λόγο της κατάστασης. Προσέχοντας τα δικά μας σκουπίδια να μην βρεθούν στο λάθος μέρος, συμβάλλουμε εμείς σαν κοινωνία να λειτουργούμε ομαλά, ενώ ένα γρανάζι του συστήματος μπορεί να μην λειτουργεί.

25.Άσε τα φιλιά, αγκαλιές και bro fist για τώρα. Ο άλλος μπορεί να έχει κορονοιό! Στείλε άπειρες καρδούλες, φιλάκια και emoji στο chat – δείξε αγάπη με ασφάλεια.

26. Εξασφαλίστε ότι το ψυγείο σας και η αποθήκη σας έχουν κάποια βασικό απόθεμα τροφίμων. Η αισθητή έλλειψη στα ράφια του super market θα δείτε μόνο στα ρεπορτάζ της τηλεόρασης, αλλά το να έχετε κάτι να φάτε ενώ είναι 3 η ώρα το πρωί και ο ντελιβεράς δεν πάει μέχρι το χωριό σου είναι ένα θέμα.

27. Το καλό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα θα κάνει την καλύτερη δουλειά από το οποιοδήποτε αντισηπτικό χεριών. Γεγονός. Αντί να ψάχνετε να αγοράσετε το επόμενο αντισηπτικό, ξοδέψτε αυτό το χρόνο να πλένετε τα χέρια σας.

28. Ο κορονοιός εξαπλώνεται κυρίως μέσω αέρος. Οποιοδήποτε αμφιβολία = φόρα μάσκα. Έχεις μπροστά σου κάποιον που δεν φαίνεται καλά και δεν φοράει μάσκα = φόρα μάσκα. Σημειώστε, ότι ο ιός δεν είναι στον αέρα “μόνο του” άλλα μαζί με μικροσκοπικά υγρά που εισπνέει ο φορέας.

29. Πλέον επίσημο! Οι προσευχές και like στο Facebook δεν βοηθάνε στην αντιμετώπιση του κορονοιού. Απίστευτο, έτσι? Μπορείτε να το συζητήσετε με την παρέα σας πίνοντας ένα καφέ… ο καθένας στο σπίτι σας. Δοκιμάστε την δυνατότητα μαζικής συνομιλίας με βίντεο στην αγαπημένη σου εφαρμογή (facebook, viber, κλπ.). Το καλό είναι ότι κανείς δεν θα σου πει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα.

30. Φτιάξτε το δικό σας πανίσχυρο σπρέι καθαρισμού. Βάλτε την λεπτόρρευστη χλωρίνη σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Και ψεκάστε τις επιφάνειες (μπανιέρα, λεκάνη, χερούλια, κλπ.) μετά την χρήση. Το σκέτο χλώριο θα είναι πιο ισχυρό σχετικά με τα καθαριστικά σπρέι εμπορίου.

31. Δεν υπάρχει η υπηρεσία ή δουλεία η οποία είναι πιο σημαντική από την υγεία σου. Πέρα από τις ψηφιακές λύσεις, σας θυμίζουμε ότι οι περισσότερες προθεσμίες πήραν παράταση. Just do it … another day.

32. Είναι η ώρα για το καπέλο από το αλουμινόχαρτο! Οι εξωγήινοι μας κάνουν πλύση εγκεφάλου αλλιώς δεν εξηγείται γιατί όλοι έχουν ξαφνικά μια δυνατή διάθεση για βόλτες και μεγάλη παρέα ενώ αυτό μπορεί να τους φέρει πνευμονία κατ’ελάχιστον!

33. Μιας και γύρισες από την βόλτα σου! Κάτσε δες την ταινία Contagion με την οικογένεια σου. Κάθε ταινία έχει κομμάτι αλήθειας. Έτσι, μπορεί να φαίνεται πιο ξεκάθαρα το πως πρέπει να προστατεύετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Η συνείδηση πρέπει να έρθει από μέσα σας και όχι από το μεγάφωνο του αστυνομικού.

34. Φαίνεται θα έχεις πολύ χρόνο τις επόμενες βδομάδες! Βγάλε την κιθάρα, ξεσκόνισε το πιάνο και μάθε επιτέλους να παίζεις! Είναι η ευκαιρία της ζωής σου, η μοίρα σου δίνει άπειρο χρόνο και εξάσκηση! Με λίγη επιμονή μπορείς να κάνεις συναυλίες στο μπαλκόνι σου! Μόνο οι Ιταλοί θα τραγουδάνε στα μπαλκόνια και θα μαζεύουν like?!

35. Ήξερες ότι είναι πιο σημαντικό να μάθεις να μην ακουμπάς το πρόσωπο σου παρά να φοράς γάντια? Εξάλλου, αν πλένεις τα χέρια σου όταν και όπως πρέπει δεν φοβάσαι τίποτα. Έχει νόημα να φοράς τα γάντια έξω όταν έχει ανοιχτές πληγές/ φρέσκα σημαδάκια/ δουλεύεις. Αυτό αναφέρεται στην καθημερινή μας ζωή, Εννοείται, οι ειδικότητες που δουλεύουνε με hazard υλικά πρέπει να φοράνε τα γάντια εξ’ ορισμού.

36. Ο συγκεκριμένος ιός βγήκε τεχνητά από το εργαστήριο το 2015 (δείτε το άρθρο του 2015 από το επιστημονικό περιοδικό που δημοσίευσαν οι δημιουργοί). Τώρα μπορείτε να έχετε ένα πρακτικό παράδειγμα για να δείξετε στα παιδιά σας ότι το bullling είναι κακό καθώς δημιουργεί mad scientists. Θυμάσαι, Νικολάκη, που 30 χρόνια πριν, χτύπησες ένα παιδάκι στην παιδική χαρά? Δες τις επιπτώσεις!

37. Είσαι ταξιδιάρης στην ψυχή και δεν κρατιέσαι στους 4 τοίχους? Μπορείς πάντα να κάνεις το “ταξίδι” με LSD, μανιτάρια, ληγμένη κονσέρβα κλπ. χωρίς το κίνδυνο μετάδοσης ιού. Δεν συνιστάται να χρησιμοποιήσετε τα πρώτα δυο, καθώς έτσι μπορείτε να πάτε φυλακή και τα ναρκωτικά είναι πάρα πάρα πολύ ακριβά στην φυλακή. Αλλά δείτε το θετικά: με αυτό το απλό αμφισβητούμενο τρόπο θα κάθεστε επιτέλους σπίτι όπως πρέπει ΚΑΙ θα καταστρέφεις μόνο την δικιά σου υγεία!

38. Μακάρι να ήμουν τώρα και πάλι 15 με τα σπυριά και τα σιδεράκια μου! Τα πάντα όλα κρύβεται με την μάσκα + ατέλειωτοι πλεονεκτήματα ατομικής προστασίας. Προβλέπω και τις παγκόσμια μείωση στην κατανάλωση make up. Φυσική ομορφιά και υγεία! Να μην πω και για διακοπές – μια υπέροχη ευκαιρία για …χμμμ….διάβασμα για το πως να περάσεις το 5 lvl του Doom Eternal…χμμ… στο πλαίσιο σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας

39. Δεν θέλω να σε τρομοκρατώ μικρό χαριτωμένο αναγνώστη αλλά δες πόσο γλυκά κάθεσαι στο καναπέ σου στην ζεστασιά και άνεση του σπιτιού σου. Αν δεν τηρείς όλα τα προληπτικά μέτρα για τον εαυτό σου και για τους άλλους μπορείς να καταλήξεις στο κρύο διάδρομο του νοσοκομείου καθώς υπάρχουν πολλοί αδιάφοροι YOLOάδες ενώ οι θάλαμοι, κρεβάτια και τα συστήματα τεχνητής αναπνοής στα νοσοκομεία είναι περιορισμένα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι όλα είναι στα χέρια σου!

40. Οι γιατροί μας που παλεύουν για την υγεία μας είναι πιο cool από τους Avengers και ποδοσφαιριστές όλους μαζί. Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση μας, το ιατρικό προσωπικό δημοσίου έχει τεράστια έλλειψη στα είδη προστασίας (μάσκες, στολές, αντισηπτικά, κλπ.). Π.χ. ο κάθε γιατρός δικαιούται μόνο μια μάσκα μίας χρήσης την ημέρα. Παρακαλούμε να μην αγοράζετε τα παραπάνω είδη σε ποσότητα πάνω από τις ανάγκες σας και μην αγοράζετε με σκοπό την αποθήκευση για μεταπώληση.

41. Όπως γνωρίζετε, ο ιός μπορεί να παραμένει στις επιφάνειες για μέρες. Αφήστε τα μαλακτικά σας στην άκρη για κάποιο διάστημα. Αντί για μαλακτικό χρησιμοποιήστε το λευκό ξύδι με το ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό. Το ξύδι ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ που μπορεί να μείνουν στα ρούχα σας και να αντέχουν τις θερμοκρασίες πλύσης. Τα ρούχα σας θα είναι εξίσου μαλακά και θα μυρίζουν μόνο φρεσκάδα μόλις στεγνώσουν. Δοκιμασμένο από τον συγγραφέα αυτού του κειμένου και ναι όντως κάνει δουλειά!

42. Δεν μπορείτε να μην βγείτε επειδή έτσι σας τραβάει? Ξυρίστε τα φρύδια σας! Σας δίνουμε 100% βεβαιότητα ότι θα είστε ο πιο υπάκουος πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας τουλάχιστον για 2 βδομάδες. Αν η φωνή της λογικής δεν βοηθάει, γιατί όχι?

43. Όταν οι μέρες καραντίνας περνάνε και η κλεισούρα και μονοτονία γίνονται ανυπόφοροι μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι “Τι στη θέση μου θα έκανε η Άννα Φρανκ?”.

44. Μπορεί να μην σε πειράζει 20 χρόνια ότι η κυρία Κούλα από πάνω τίναζε τις κουβέρτες στο μπαλκόνι. Ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς ειδικά όταν στεγνώνεις τα ρούχα σου από κάτω. Αντί να ανησυχείς αν η κυρία Κούλα λοιπόν πήγε στην εκκλησία για κοινωνία, πήγε στην λαϊκή, φίλησε 100 δισεγγόνια κλπ, υπάρχει η λύση! Αν σε επιτρέπει ο χώρος προσπάθησε να στεγνώνεις τα ρούχα σου μέσα (ιδανικά σε ένα χωριστό δωμάτιο για να μην σε επηρεάσει η υγρασία).

45. Ο Covid-19 θα έχει όχι τόσο βραχυπρόθεσμη επιρροή στην εθνική οικονομία και στην συνέχεια στην δικιά σου ζωή. Έχεις χρόνο πλέον να φτιάξεις το budget σου σωστά ώστε να κάνεις την σωστή διαχείριση του σπιτονοικοκυριού σου. Μιας και κάθεσαι σπίτι όλη μέρα ως ένας υπεύθυνος πολίτης (έτσι δεν είναι?) ίσως μια νέα θήκη για το κινητό μπορεί να περιμένει λίγο.

46. Αν φοράτε γάντια, βάζετε αντισηπτικά και πλένετε τα χέρια σας συχνά – ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ! Όμως μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα χέρια σας έγιναν ξηρά και σκασμένα. Αυτό στην συνέχεια σας κάνει πιο ευάλωτο μπροστά στον ιό. Όταν οι συνηθισμένες κρέμες χεριών δεν βοηθάνε, δοκιμάστε να βάλετε λάδι, Johson’s baby, γλυκερίνη το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Βάλτε τα…γάντια (όχι πάλι!) από βαμβάκι και βγάλτε το το πρωί όταν ξυπνήσετε. Τα βαμβακερά γάντια πολλών χρήσεων (όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι δερματολόγοι) θα εξασφαλίσουν ότι τα χέρια σας θα είναι και πάλι απαλά όπως μετά από το spa. Πάνω απ όλα τα χέρια σας θα είναι και πάλι έτοιμα για τα ατέλειωτα πλυσίματα χεριών, γάντια και αντισηπτικά.

47. Ένας φίλος του συγγραφέα (όχι ο ίδιος ο συγγραφέας) ανέφερε ότι το Pornhub έγινε δωρεάν! Πριν να ανοίξει για όλους η Netflix είναι ένας καλός τρόπος διασκέδασης σε χρόνο καραντίνας! Κατάλληλο μόνο για όσους γνωρίζουν ποιοι είναι οι Thunder Cats και μεγαλύτεροι.

48. Πάρτε τηλέφωνο στους γονείς σας! Είναι η ευκαιρία να τους μάθετε να χρησιμοποιούν τις video κλήσεις για να μπορούν να παίρνουν σε σας και στους φίλους σας. Ενώ δεν είναι καλή ιδέα για επισκέψεις είναι η σωστή ώρα να έρθετε πιο κοντά οικογενειακώς μέσω της τεχνολογίας. Σκεφτείτε το ότι 10 λεπτά που οι γονείς σας θα σας ακούσουν, θα τους φτιάξει όλη την ημέρα τους. Το αξιζόμετρο δείχνει 10/10!

49. Μάθετε τις ανάγκες του για να μην χρειάζεται να βγαίνουν για τα φάρμακα/ τρόφιμα μόνοι τους. Μπορείτε να αφήνετε όλα τα απαραίτητα μπροστά στην πόρτα τους χωρίς να μπαίνετε μέσα στο σπίτι για να αποκλείσετε την κάθε περίπτωση πιθανής κόλλησης.

50. Στείλε μας την δικιά σου ιδέα για να συμπληρώσουμε την λίστα μας!

Ο κορονοιός μας έδειξε ότι παρόλο που νιώθουμε ανεξάρτητοι, σαν κοινωνία είμαστε οι κρίκοι μιας αλυσίδας. Αν λοιπόν ο κάθε κρίκος θα κάνει το κομμάτι του θα καταφέρουμε να γίνει ο κορονοιός μια περασμένη αναφορά στην wikipedia.
Σε κάθε περίπτωση όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, ακολούθα την κοινή λογική.


P.S. Φέρσου σαν να είσαι ήδη φορέας = φέρσου υπεύθυνα!
Το άρθρο δεν αντικαθιστάει την ιατρική συμβουλή ή τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αποτελεί την προσωπική γνώμη του συγγραφέα του.

One thought on “50 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ

  1. Βαγγελης says:

    Παρ.ολο που γυριστηκε το 2011 το Contagion ειναι πολυ προφητικο κατι που με βαζει να σκεφτω παλι θεωριες συνομωσιας χαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *