Για επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Είστε μια επιχείρηση με την έδρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έγκυρο ΑΦΜ?

πωληση σε επιχειρηση στην αλλη χωρα της εε

Για ιδιώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Θέλετε τα προϊόντα μας για την προσωπική σας χρήση?

Οδηγός αγοράς για τις εταιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Εξοπλιστική Ελλάδος εξοπλίζει την Ευρώπη

Προϋποθέσεις:

  1. Ανήκετε σε μια επιχείρηση με έδρα μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία).
  2. Η επιχείρηση έχει τον έγκυρο ΑΦΜ (VAT).
  3. Η επιχείρηση δηλώνει τα ορθά στοιχεία για να κοπεί τιμολόγιο.
  4. Τα δέματα θα παραδοθούν από την Εξοπλιστική Ελλάδος στον μεταφορέα της επιλογής σας (μεταφορική εταιρία, ταχυδρομείο, κούριερ) για την άμεση αποστολή στην χώρα προορισμού.

Εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω οι αγορές σας στην Εξοπλιστική Ελλάδος έχουν απαλλαγή από το ΦΠΑ.

 

Οδηγίες αγοράς

Δεδομένου τα παραπάνω, κάνετε τις αγορές σας στην σελίδα στην Εξοπλιστική Ελλάδος κανονικά.

Στο checkout με το που θα βάλετε την χώρα σας και το ΤΚ σας, θα βγουν οι ανάλογες επιλογές μεταφορικών μέσων.

Διαλέξτε την επιλογή post (ταχυδρομείο) για τα μικρά και ελαφριά αντικείμενα. Προσέξτε, ότι οι αναγραφόμενες χρεώσεις ταχυδρομείου δεν συμπίπτουν σε ΦΠΑ.

Διαλέξτε την επιλογή logistics (μεταφορική εταιρία) για βαριά προϊόντα (αξία πάνω από 70€). Σε αυτήν την περίπτωση, η Εξοπλιστική Ελλάδος ΔΕΝ χρεώνει τα μεταφορικά. Η Εξοπλιστική Ελλάδος παραδίδει τα προϊόντα στην μεταφορική εταιρία της επιλογής σας (ή σε μια συνεργαζόμενη) και τα μεταφορικά πληρώνονται κατόπιν παραλαβής του δέματος.

Η επιλογή για express αποστολές εξωτερικού με κούριερ δεν βγαίνουν στην σελίδα αυτόματα. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

! Κατά το checkout, μπορείτε να δείτε ότι τα προϊόντα που επιλέξατε έχουν την χρέωση του Ελληνικού ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, κατόπιν ελέγχου ορθότητας των στοιχείων της εταιρίας και του τρόπου αποστολής το πληρωμένο ποσό ΦΠΑ αποδεσμεύεται και μπορείτε να το χρησιμοποιείστε για αγορά συμπληρωματικών προϊόντων.

! Για να έχετε την απαλλαγή από το ΦΠΑ, χρειάζεται το δέμα να παραδοθεί ΑΠΟ ΕΜΑΣ σε μια ΝΟΜΙΜΗ εταιρία μεταφοράς (κούριερ, μεταφορική εταιρία, ταχυδρομείο). Εναλλακτικά, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, το ΦΠΑ χρεώνεται κανονικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

Η εταιρία με έδρα την Γερμανία παραγγέλνει τα προϊόντα από την Εξοπλιστική Ελλάδος. Θέλει η ίδια  να τα παραλάβει από την αποθήκη της Θεσσαλονίκης. ΧΡΕΩΣΗ ΦΠΑ 24%

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

Η εταιρία με έδρα την Ολλανδία παραγγέλνει τα προϊόντα από την Εξοπλιστική Ελλάδος. Θέλει να τα παραδώσουμε σε μια εταιρία Α που θα πάει Ολλανδία. Η εταιρία Α δεν είναι  μεταφορική εταιρία και δεν μπορεί να εκδώσει τα απαραίτητα έγγραφα. ΧΡΕΩΣΗ ΦΠΑ 24%

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3

Η εταιρία με έδρα την Κύπρο παραγγέλνει τα προϊόντα από την Εξοπλιστική Ελλάδος. Θέλει να τα παραδώσουμε σε μια μεταφορική εταιρία για να σταλεί το δέμα στην Κύπρο. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ 24%

 

Οδηγός αγοράς για τους ιδιώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στην σελίδα στην Εξοπλιστική Ελλάδος κανονικά.

Στο checkout με το που θα βάλετε την χώρα σας και το ΤΚ σας, θα βγουν οι ανάλογες επιλογές μεταφορικών μέσων.

Διαλέξτε την επιλογή post (ταχυδρομείο) για τα μικρά και ελαφριά αντικείμενα.

Διαλέξτε την επιλογή logistics (μεταφορική εταιρία) για βαριά προϊόντα (αξία πάνω από 70€).

Σε αυτήν την περίπτωση, η Εξοπλιστική Ελλάδος ΔΕΝ χρεώνει τα μεταφορικά.

Η Εξοπλιστική Ελλάδος παραδίδει τα προϊόντα στην μεταφορική εταιρία της επιλογής σας (ή σε μια συνεργαζόμενη) και τα μεταφορικά πληρώνονται κατόπιν παραλαβής του δέματος.

Η επιλογή για express αποστολές εξωτερικού με κούριερ δεν βγαίνουν στην σελίδα αυτόματα. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, εφόσον επιθυμείτε μια τέτοια επιλογή.

Βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, εφόσον είστε κάτοικος μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνετε αγορές από την μια άλλη χώρα της ΕΕ, έχετε την χρέωση του ελληνικού ΦΠΑ 24%. Το ίδιο ισχύει για έναν κάτοικο τρίτης χώρας που αγοράζει προϊόντα από μια χώρα της ΕΕ.

Εφόσον είστε κάτοικος τρίτης χώρας και θέλετε να παραλάβετε από το κατάστημα, έχετε την απαλλαγή από το ΦΠΑ με το σύστημα Tax Free Shopping.